BambooTeq® brugleuningen en brugdek

Industrie: infra – bruggenbouw (kunstwerken)

Het Nederlandse landschap wordt gekenmerkt door o.a. water en veel typisch Hollandse voet- en fietsbruggen. Waar doorgaans nog veel brugleuningen worden gemaakt van hardhout, kunnen wij u een nieuw alternatief bieden, bamboe. Wij hebben een speciale serie complete sets ontwikkeld van bamboe, bestaande uit brugleuningen, leuningstijlen, leuningregels en brugdekdelen. Deze BambooTeq® brugonderdelen zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als voor BioBased onderhouden. Zie afbeelding.

Productcode: BTC Bruggen
Product : BambooTeq® brugleuningen en brugdek
Kleur: Natuurlijke bamboekleur
Afwerking: BambooTeq® Olie in de kleur walnoot

Set onderdelen:
A) Stijlen: 1350 x 95 x 95 mm, inclusief afwerking
B) Tussenregels: 5800 x 100 x 40 mm
C) Bovenregels: 5800 x 120 x 85 mm
D) Dekplanken: 5800 x 200 x 38 mm, éénzijdig met antislipprofiel

Voor aanvullende informatie voor uw project, maatwerk of andere wensen kunt u een e-mail sturen of contact opnemen met BambooTeq® op telefoonnummer 071- 408 45 99.

 

BambooTeq® Serie 1 – De ultieme massieve bamboe
De alleskunner onder de ecologische bamboeproducten met een fraaie natuurlijke uitstraling.

Eigenschappen van de BambooTeq® serie 1 producten:

  • De bamboeproductenzijn gemaakt uit meerdere lagen bamboestrips die onder hoge temperatuur en druk geperst worden volgens een gepatenteerd lamineersysteem.
  • De bamboeproducten ondergaan zesentwintig behandelingen in het productieproces van kap tot halffabricaat.
  • De bamboeproducten hebben een internationaal gepatenteerd ontwerp en gepatenteerde productiemethode waarmee op een unieke manier langere lengtes geproduceerd kunnen worden tot wel 12 meter lang. Met hoge dimensionale stabiliteit als een van de vele goede kenmerken.

Voordelen van de BambooTeq® serie 1 producten:

  • Het voordeel van massieve bamboe is de enorme variatie aan toepassingsmogelijkheden waarvoor BambooTeq Serie 1 gebruikt kan worden.
  • BambooTeq® Serie 1 materiaal is veel lichter in gewicht en daarmee ook makkelijker te behandelen (boren, zagen en frezen) en te bewerken dan bijvoorbeeld hardhout..
  • De afwerkingsmogelijkheden zoals schilderen, lakken en oliën zijn optimaal.
  • Door het lichte gewicht, zeer efficiënt voor transport.
  • Daarnaast is het bijzondere van de BambooTeq® Serie 1 producten, dat door de unieke behandelingsprocessen, de producten ook geschiktheid zijn voor buitentoepassingen.

Halffabricaten BambooTeq® Serie 1:
Balken, planken, gevelbekleding, stokken

BambooTeq® Serie 1, de toepassingsmogelijkheden (alle serie 1 producten):
Trapleuningen, kozijnen, terrasdelen, stallen, steigers, hekwerk, schuttingen, luifels, werkbladen, deuren, meubels (binnen en buiten), plaatmaterialen, vloeren, roosters en nog veel meer.

BambooTeq® Serie 1 – materiaal kenmerken

[qd_table]

Dichtheid 700 kg/m3
Hardheid 38% harder dan eiken en 13% harder dan esdoorn.
Productie Gepatenteerd lamineer systeem. Fabricage onder hoge temperatuur en druk.
Slagvastheid ≥50 JK/m2 – 121JK/m2
Buigende sterkte ≥70 MPa – 134 MPa
Elasticiteit bij buiging ≥6.5×103 MPa– 7.3 x 103 MPa
Stabiliteit Hoge dimensionele stabiliteit
Waterproof Gekookte samples in water bij 100 graden voor een duur van 4 uur en daarna bevroren tot -30 graden vertonen geen delaminering van het materiaal.
Formaldehyde emissie 1.1 ml/m3, De Europese norm voor formaldehyde is E1≤1.5
Maten BambooTeq® Serie 1 kan in nagenoeg elke maat worden geproduceerd.

[/qd_table]

Maatwerk is vaak voordeliger
Voor projecten geldt dat in veel gevallen maatwerk voordeliger is dan het verzagen van materialen uit voorraad. Uiteraard is dit mede afhankelijk van de omvang van een project. Houdt echter ook rekening met langere levertijden die variëren van 8 tot 12 weken na opdracht. Voor advies en overleg kunt u een e-mail sturen naar info@bambooteq.com of bellen met 071- 408 45 99.

Het team van BambooTeq® is samengesteld uit verschillende technische specialisten met opleidingen en ervaring in de civiele bouw, infra (weg- en waterbouw) en werktuigbouwkunde. Met een goed trackrecord in het ontwikkelen en toepassen van innovatieve producten. Zoals de introductie van glasvezelversterkte overspanningen en de introductie van kunststof composiet panelen. Deze service is vooral ter ondersteuning van overheidsprojecten, architecten en bouwbedrijven.

 

[qd-contact-form subject=”Aanvraag over: BambooTeq® brugleuningen en brugdek ” to=”info@bambooteq.com” button_text=”Versturen”] [qd-contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /] [qd-contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” reply=”true” /] [qd-contact-field label=”Telefoon” type=”text” required=”true” /] [qd-contact-field label=”Uw vraag” type=”textarea” required=”true” /] [/qd-contact-form]